Skip to content

Αποτρίχωση με λέιζερ; Βασιστείτε στο χειριστήριο AlexPRO

Το χειριστήριο AlexPRO της Biotec Italia φέρνει την επανάσταση στην αποτρίχωση: αποτελεσματικό σε όλους τους τύπους δέρματος.

Το X-Lase Plus με το χειριστήριο AlexPro της Biotec Italia είναι μια ιατρική συσκευή για αποτρίχωση με laser που είναι αποτελεσματική σε όλους τους τύπους δέρματος και πληρεί όλες τις απαιτήσεις παραγωγής του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού MDR745.

Μια αναγκαία προϋπόθεση

Δεδομένου ότι η αποτρίχωση με χρήση laser μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο με ιατρικές συσκευές όσο και με συσκευές αισθητικής, πολύ συχνά, οι συσκευές της αγοράς που είναι κατάλληλες για το σκοπό αυτό και χρησιμοποιούν πηγές φωτεινής ενέργειας, δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Ως εκ τούτου, δεν είναι μόνο μόνο οι ιατρικές συσκευές που θα πρέπει να συμμορφώνονται με τον κανονισμό, αλλά και ο εξοπλισμός που εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία υψηλής έντασης που προορίζεται για χρήση στο ανθρώπινο σώμα, για παράδειγμα: υπέρυθρη ακτινοβολία, ορατό φως και υπεριώδης ακτινοβολία.

Είναι σημαντικό να γίνει αυτή η παραδοχή επειδή το διοδικό λέιζερ είναι μία από τις προαναφερθείσες τεχνητές συνεκτικές οπτικές ακτινοβολίες (ROA). Καθίσταται, επομένως, ευθύνη της εταιρείας πώλησης της συσκευής να εγγυάται στο ιατρικό προσωπικό ασφαλείς συσκευές και, κυρίως, με σήμανση CE, οι οποίες συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

 

Τεχνικές προδιαγραφές AlexPro

 Η πλατφόρμα Xlase Plus (για την αποτρίχωση προσώπου και σώματος) με το χειριστήριο AlexPro, πιστοποιημένη με CE Ιατρική συσκευή είναι μια δίοδος διπλού μήκους κύματος 760/808nm.

Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την εκπομπή είτε ενός μόνο μήκους κύματος είτε εναλλασσόμενων μηκών κύματος 760nm/810nm, τηρώντας πάντα την αλληλεπίδραση των ιστών που καθορίζεται με αυτές τις πηγές φωτός.

Η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της Biotec Italia σκέφτηκε να συνδυάσει δύο διόδους υψηλής ισχύος 2000W σε ένα μόνο χειριστήριο: 810nm και 760nm, αξιοποιώντας στο τελευταίο την ισχύ της διόδου καθώς και τα πλεονεκτήματα ενός λέιζερ αλεξανδρίτη (755nm), πολύ κοντά στο μήκος κύματος που χρησιμοποιούμε.

Όσο περισσότερο αυξάνεται ένα μήκος κύματος, τόσο περισσότερο μπορεί να διεισδύσει στους ιστούς, η απορρόφηση του στόχου της μελανίνης μειώνεται με ένα υπερβολικό προφίλ προς όλο και χαμηλότερες πηγές ενέργειας.

Καθίσταται θεμελιώδες να τηρείται η αλληλουχία της εκπομπής των δύο μηκών κύματος, προκειμένου να υπάρχει βέλτιστη και αποτελεσματική αλληλεπίδραση με τον βολβό της τρίχας και να επιτευχθεί η τιμή των 60-70 C° στη ζώνη βλάστησης.

Με άλλα λόγια, η πρώτη πρόσκρουση πρέπει να είναι η βαθύτερη (δίοδος 810nm), η οποία απορροφημένη από τη μελανίνη, μεταμορφώνει το στόχο μας σε τρισδιάστατο επίπεδο, η δεύτερη, χαρακτηριστική των 760nm, θα είναι πιο επιφανειακή και αποτελεσματική.

Έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξει τη χρήση του διοδικού λέιζερ 810nm ή 760nm, η συσκευή, μέσω ενός εσωτερικού αλγορίθμου για τη διαχείριση των ροών και των συχνοτήτων εργασίας, θα επιτρέψει την παροχή των ενεργειών που βασίζονται στα επιμέρους μήκη κύματος.

Δύο τρόποι θεραπείας

Η Biotec Italia προσφέρει μια διπλή λειτουργία θεραπείας με τα χειριστήρια AlexPro: Ταχύτητα κίνησης και Σφυγμός μεγάλης διάρκειας:

Η λειτουργία Motion Speed είναι συνώνυμη με την άνεση του ασθενούς, την ταχύτητα θεραπείας και το κλινικό αποτέλεσμα.

Συνδυάζει την ψύξη του δέρματος με επαναλαμβανόμενους παλμούς λέιζερ με συχνότητα έως και 10 παλμούς ανά δευτερόλεπτο, χωρίς τον κίνδυνο παρενεργειών και με απουσία δυσφορίας σε σύγκριση με άλλα λέιζερ και παλμικά φώτα της αγοράς.

Η ψυχόμενη κεφαλή απο ζαφείρι , καθ' όλη τη διάρκεια της θεραπείας, συμβάλλει στη μείωση της θερμοκρασίας του δέρματος, διατηρώντας την σε ασφαλή και άνετα επίπεδα.

Η τυπική λειτουργία Long Pulse (μακρύς παλμός) αποτελείται από μακρύ, μονό παλμό ή παλμοσειρά. Αυτή η λειτουργία εξασφαλίζει αποτελεσματικότητα ακόμη και σε ασθενείς με ελαφριές τρίχες ή τρίχες που είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Εάν επιλεγεί αυτός ο τύπος θεραπείας, η διάρκεια του παλμού μπορεί επίσης να διαμορφωθεί, μεταβάλλοντας έτσι τόσο το βάθος διείσδυσης όσο και την κατανομή της ενέργειας.

 

Τα οφέλη του χειριστηρίου AlexPro

Το τεμάχιο χειρός AlexPro έχει πολυάριθμα πλεονεκτήματα, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία με την τεχνολογία τόσο για τον γιατρό όσο και για τον ασθενή.

Πρώτα απ' όλα, η διεπαφή χρήστη που σχεδιάστηκε από την ομάδα της Biotec Italia είναι εξαιρετικά εύκολη και διαισθητική. Έχει σχεδιαστεί τόσο για χρήστες που είναι νέοι στον κόσμο της αποτρίχωσης, όσο και για τους πιο προχωρημένους, με μεγάλη εμπειρία πίσω τους.

Δεύτερον, η δυνατότητα αλλαγής του βάθους του λέιζερ και, κατά συνέπεια, η διαμόρφωση της ενέργειας πρόσκρουσης στις τρίχες, καθιστά δυνατή τη μεγάλη διεύρυνση του εύρους των τύπων και των υφών των τριχών σε διαφορετικούς φωτότυπους, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την επαναληψιμότητα του αποτελέσματος.

Εάν από τη μία πλευρά αυτό εγγυάται τη δυνατότητα θεραπείας διαφορετικών τύπων ασθενών, από την άλλη πλευρά δεν μπορούμε να παραμελήσουμε την πτυχή του χρόνου και των συνεδριών θεραπείας. Όσον αφορά τη διάρκεια των συνεδριών, η Biotec Italia με την τεχνολογία Xlase και το χειρολαβή Alexpro, έχει δομήσει ένα εξαιρετικά καινοτόμο και φιλικό προς τον χρήστη λογισμικό.

Διαβάστε τα πάντα για την επαναστατική μας πλατφόρμα αποτρίχωσης προσώπου και σώματος Xlase Plus εδώ, μπορείτε να τη συνδυάσετε με το καινοτόμο χειριστήριο AlexPro.