Skip to content

Κλασματική ραδιοσυχνότητα με βελόνες και Microneedling: όλα τα πλεονεκτήματα του Skintite Handpiece

Το χειριστήριο SkinTite της Biotec Italia είναι ιδανικό για το συνδυασμό των πλεονεκτημάτων του Microneedling με την κλασματική ραδιοσυχνότητα.

 Η αποτελεσματικότητα και η ισχύς των κλασματικών τεχνολογιών είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό. Τα πλεονεκτήματά τους είναι πολυάριθμα, όπως: πολύ λίγες παρενέργειες, ταχεία επούλωση και ελεγχόμενη βλάβη. Μεταξύ των τεχνολογιών, η κλασματική ραδιοσυχνότητα είναι μια πολύ έγκυρη εναλλακτική λύση στα λέιζερ και αποτελεί μια καινοτόμο μη επεμβατική τεχνική για την καταπολέμηση της χαλάρωσης του δέρματος του προσώπου και του σώματος.

Η Biotec Italia Research & Development αποφάσισε να συνδυάσει, σε ένα μόνο χειροκίνητο εργαλείο, τα πλεονεκτήματα του microneedling και της μονοπολικής ραδιοσυχνότητας: έτσι προέκυψε το SkinTite για την πλατφόρμα Coaxmed.

Το microneedling, από το αγγλικό "micro perforation", είναι μια μη επεμβατική τεχνική αναζωογόνησης που συνίσταται στη δημιουργία χιλιάδων μικροκαναλιών στο δέρμα. Το δέρμα αντιδρά σε αυτές τις "βλάβες" συνθέτοντας νέο κολλαγόνο και ελαστίνη, απελευθερώνοντας αυξητικούς παράγοντες που προάγουν την αναγέννηση. Τα μικροκανάλια είναι επίσης χρήσιμα για τη διευκόλυνση της διαδερμικής διείσδυσης λειτουργικών ουσιών και μιγμάτων δραστικών συστατικών στο εσωτερικό της πληγείσας περιοχής.

Η ραδιοσυχνότητα, από την άλλη πλευρά, μια άλλη παγιωμένη τεχνική αναζωογόνησης, προκαλεί αναδιάταξη των ινών κολλαγόνου στο χόριο και συστολή τους και ινοβλαστική διέγερση, η οποία διεγείρει την παραγωγή τους.

 

Τα οφέλη του SkiTite

Με το χειριστήριο SkinTite της Biotec Italia, οι παλμοί RF εκπέμπονται από κάθε μεμονωμένη μικροβελόνα στην αντίστοιχη μικροπεριοχή του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι μια άμεση ανταπόκριση στη συστολή του δέρματος (αποτέλεσμα ανόρθωσης) και μια μακροπρόθεσμη ανταπόκριση στη διέγερση του κολλαγόνου.

Οι βελόνες διεισδύουν περισσότερο ή λιγότερο βαθιά στο χόριο (από 0,5 mm έως 2,5 mm), ενώ η ρυθμική αναρρόφηση με την οποία είναι εξοπλισμένο το χειροκίνητο εξάρτημα αναρροφά τον ιστό. Αυτό καθιστά τη θεραπεία ατραυματική και ανώδυνη σε σύγκριση με άλλες κλασματικές ραδιοσυχνότητες της αγοράς.

Τα αποτελέσματα είναι πολύ εμφανή στη χαλάρωση του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ, των εσωτερικών βραχιόνων και των εσωτερικών μηρών. Εξαιρετικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται επίσης σε ουλές ακμής και άλλες ουλές, ραγάδες, ρυτίδες και διεσταλμένους πόρους.

 

Γιατί λοιπόν να το επιλέξετε;

Οι πολύ σύντομοι χρόνοι ανάρρωσης και η ελάχιστη θερμική βλάβη ελαχιστοποιούν τα προβλήματα μελάγχρωσης και τις παρενέργειες.

Τα αποτελέσματα, ορατά μετά την πρώτη συνεδρία, βελτιώνονται περαιτέρω στις επόμενες συνεδρίες.

Τα πρωτόκολλα καθορίζονται ανάλογα με την έκταση της κηλίδας και την περιοχή του δέρματος.

Οι συνεδρίες, καλά ανεκτές από τους ασθενείς, αφήνουν μόνο ένα ελαφρύ ερύθημα μετά τη θεραπεία.

Μπορούν να αντιμετωπιστούν όλοι οι τύποι δέρματος και οι συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιηθούν όλο το χρόνο.

Η ένταση μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς.